Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus

Thursday, November 17th 2016. | Kata Sindiran

Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus

Mimpikamu.com – Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus. Sebagai orang Jawa kita terkenal bahwa orang jawa itu sopan-sopan. Bahasanya halus, tidak kasar. Enak diajak ngobrol dan lain sebagainya.

Dengan ungkapan tersebut kita juga dituntut untuk menjadi yang sesuai dikenal orang lain. Termasuk dalam hal menyindir orang lain. Akan lebih baik jika kita menggunakan bahasa yang halus. Nah pada kesempatan kali ini saya akan berbagi Rangkaian kumpulan Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus yang dapat kamu terapkan.

Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus

Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus

Konco plek, susah seneng bareng, gelem dijak sengsoro, ora lali konco lawas. Konco tai, ono pas butuh tok. Sak karepe dewek. 11 12 karo tai.

Nek seneng podo lali kabeh, tapi pas susah podo takon posisi.

Wong nek diapiki mesti bakal bales ngapiki. Tapi nek wes diapiki malah nglarani, mungkin kuwi dudu uwong.

Dipikir loro. Dirasakne yo tambah loro. Loro tambah loro sama dengan papat

Urip kuwi, awake dewe sing nglakoni, tuhan sing nentokake. Wong liyo sing ngomentari.

Ora kabeh wong seneng karo sing awake dewe lakoni. Ora popo sing penting awake dewe niate apik lan nglakoni sing bener,

Tresno iki kadang koyo criping telo. Isoh ajur nek kowe ora ati-ati leng gowo

Percuma awakmu sakti nek ora nduwe duit. Mesti endinge ngenes

Umpomo fotomu ora editan, opo kowe ora payu?

Tresnomo bakal sengsoro nek tresnomu mung amargo rupa karo bondo.

Yank, nek selingkuh pamit yo, tak sangoni

Potong bebek angsa, angsa di kuali, teman udah lama, tapi lupa diri. Senang kesana, susah kesini, lalala lalalalalala TAI

Wong nek kakean sambat uripe melarat

Ojo lali sarapan, ndak kowe loro. Nek kowe loro, trus sing nglarani aku sopo?

Donyo mung ngeterke tekan pecate nyowo. Ananging dermo nggandeng manungso tekan lawange suwargo

Yuk kita cuek-cuekan, gen podo ngertine rosone nek dicueki ki kepiye

Kowe ki uwong opo kalkulator? kok ra tau gelem salah

Anda butuh uang? Reneo, ayo nangis bareng

Becik ketitik olo ketoro

Jane isoh wae aku sugih, tapi aku wegah. Soale koncoku wingi bar sugih, sesuke ngono raine kemlinthi.

Demikian Kata Sindiran Bahasa Jawa Halus yang dapat admin sampaikan. Semoga bermanfaat.

Baca juga : Arti Mimpi Tentang Kucing Terlengkap

4,959 total views, 433 views today