Kewajiban Wong Lanang Ing Keluargo

Friday, October 7th 2016. | kata motivasi

Kewajiban Wong Lanang Ing Keluargo

Kewajiban Wong Lanang Ing KeluargoKewajiban Wong Lanang Ing Keluargo – Mimpikamu.com – Tulisan iki full nganggo boso jowo. Dadi wong lanang kui memang angel neng keluargo. Nek bondone okeh yo ora mumet mikir keluargo. Nek pas yang-yangin yo ra kepikiran soal iki. Tapi nek wes bebojoan. Ternyata sing wah gur sedelok. Bar kui yo biasa. Yo iku menungso. Roso penasaran sing gede. Bareng wes kelakon yo biasa. Nek wes keluargo butuhe sing utama duit dinggo urip. Jo meneh nek wes nduwe anak. Pie pie mesti wong lanang kudu isoh ubet nggo golek duit dinggo ngopeni anak lan bojo.

Kewajiban Wong Lanang Ing Keluargo – Dadi wong lanang sing rasugih memang rekoso. Yo kudu wani kulit ireng lan rekoso. Sirah nggo sikil, sikil nggo sirah. Sing penting sing neng ngomah isoh mlumah lan mamah. Lak yo ngono to? Awak ireng ora masalah, penting bojone resik. Dadi wong lanang kudu isoh ngatur rumah tangga bent bahagia. Nek nesonan wi wes biasa. Sing penting mengko akur meneh. Bojo anak kudu dididik sing apik. Ojo ngasi do tumindak elek. Ojo etuk ngrasani tonggo. Anake diajari berbagi, nek nduwe panganan yo koncone diwenehi.

Kewajiban Wong Lanang Ing Keluargo – Ojo lali nindake perintahe agomo, lan ngedohi larangane. Ben mengko kowe do mlebu ning swargo. Ora ning neroko. Anak bojo diajari sholat sing sregep. Ben isoh melu dongakne pas kowe do golek duit. Sukur-sukur muleh kerjo digawekne teh opo kopi karo anak opo bojo. Lak kowe isoh seneng.

Wayahe malem jumat nek jaluk jatah yo bojomu kudu gelem, nek ragelem malah doso. Kecuali nek lagi prei kowe yo kudu maklumi. Opo meneh lagi kemeselen, yo ojo trus nesu nek kono wegah. Diperhatekne, opo dikeroki pie ben mari kesele.

Yo mugo-mugo kowe kabeh sing wes nduwe keluargo terus terusan diwenehi rejeki sing okeh kalih sing kuoso. Lan urip tentrem ayem sak keluargo. Langgeng dunia akhirat. Dadi keluargo ingkang sakina mawada waromah barokah, amiin

72 total views, 48 views today

tags: