Promo Spesial
Loading...
-->

Wejangan Semar Tentang Kehidupan

Thursday, April 5th 2018. | Kata Nasehat

Wejangan Semar Tentang Kehidupan

Mimpikamu.com – Wejangan Semar Tentang Kehidupan. Dalam cerita pewayangan semar sering dikisahkan sebagai abdi dari pandawa. Seiring masuknya islam ke tanah jawa akhirnya kisah-kisah pewayangan mulai diselipkan beberapa kata-kata mutiara sebagai wejangan atau bisa juga sebagai media dakwah.

Jika melihat sepak terjangnya, tentu kita sudah bisa menilai bahwa Semar adalah sosok bijaksana, motivator zaman dulu.

Wejangan Semar Tentang Kehidupan

Wejangan Semar Tentang Kehidupan

Ora usah terlalu ngoyo ngoyak target, mbuh jodho, mbuh rizqi, kuwi wes enek seng ngatur, lakoni sakpenake, sak tekane, Gusti Allah Mboten Sare

Loading...

Sak kocap sewu laku iku luwih becik tinimbang sak laku sewu kocap

Jangan tergiur dengan hal hal yang menarik, mewah dan indah

wong cilik ora sugeh bondo namung sugeh rasa.

Kabeh sing ana asale ora ana, Dina, banda, Manungso.

Ambane ati sing tanpo wates malah diwatesi. Sabar sing tanpa wates ugo malah diwatesi. Nepsu sing sak temene ora sepiro malah ora diwatesi

Rekasa nanging legawa luwih kepenak tinimbang seng jare mulya nanging isih nggersulo.

Sak temene wong sing mulya ora kudu rekasa, Nanging uwong sing bisa nampa apa-apa tanpa nggersula. ora nggersula tegese mulya.

Donga lan pangestune wong tuwa kadang luwih utama tinimbang dongane dewe. Yen uwong tuwo wis paring pangestu mugo kabeh dadi gampang.

Akeh uwong sing kepingin suargane nanging wegah ngliwati dalane. Saben dino direjekeni ora gelem nyukuri, wedi neraka senengane gawe dosa.

Arep mikir langit terus wong nyatane urip neng ndonya. arep mikir donya terus wong nyatane arep lunga.

Aja mung bisa kongkon yen wayahe nindake dewe ora gelem. Kabeh sing apik iku kudu dinyatake kanti lakune, ora mung digedekke omongane.

Selehna tutukmu ana ing mburi akalmu. Ora akalmu ana ing mburi tutukmu. Amargi tutuk sing ora dijaga akeh bab sing kudune becik dadine ala.

Uwong sing rumangsa cukup anggone ngerti, bakal kelangan greget kanggo sinau lan dadi maju.

Aja nyawang pucukan yen mung kepingin nanging ora bisa ngunggahi. Sawangen sing kira-kira bisa digayuh. yen dayamu cukup aja wedi munggah.

Demikian yang dapat kami sampaikan tentang Wejangan Semar Tentang Kehidupan. Semoga bermanfaat

Baca juga : Arti Ximplah Ximplah

Data Pencarian Masuk: